Fenerbahçe’de Başkan Aziz Yıldırım bir kez daha Emmanuel Emenike’ye sahip çıktı…Her fırsatta, “O da benim gibi Fenerbahçe için hapis yattı” diyen Yıldırım, son olarak Gençlerbirliği maçından sonra, “Bir tek Emenike sahada bir şeyler yapmaya çalıştı, o da yalnız kaldı” açıklaması yapmıştı.Başkan Pazar akşamı da Emenike’ye kendisine en yakın isim olan Mahmut Uslu aracılığıyla sahip çıktı. Uslu derbi sonrasında Fenerbahçe TV’den, ” Emenike çok iyi çok fit hale geldi. Son 4 maçta gol atamadı ama 6 tane asist yaptı. Önemli bir oyuncu bizim için. Formasını çıkarmasını kimse tasvip edemez. Emenike bizim çocuğumuz, biz de sahip çıkıyoruz. Taraftar da sahip çıkacak. Emenike formasını yere atmadı, maçtan çıkmak için çıkardı. Devre arasında zaten gitmek istiyorum demişti. Tepkiler yüzünden. Her futbolcu gol atamayabilir.” diyerek Nijeryalı oyuncuya bir kez daha sahip çıktı. Bu arada İsmail Kartal da yine maçtan sonra, “Herkesin Emenike’ye daha fazla sahip çıkması lazım” diyerek Nijeryalıya sahip çıktı.
EMENIKE’NİN DOPİNG KURASINDA ÇIKMADIĞI ÖNCE SÖYLENDİ
Fenerbahçe’de Pazar akşamı Emmanuel Emenike’nin devre arasında stadı terk etmesi hem kendi başını, hem de takımının başını yakacak. Stadı terk edip evine giden Nijeryalı oyuncunun, TFF gözlemcisi tarafından doping kontrolünden kaçtığı iddiasıyla rapor edilme riski var.Emenike’nin stada geri dönmediği için cezası hali hazırda 1 yıl futboldan mene kadar çıkabilir. Devre arasında çekilen “doping kurası” sonrasında Emenike’nin adının olmadığı ortaya çıktı. Fakat çekilen kuradaki isimler normal şartlarda maçın 75’inci dakikasına kadar TFF görevlisi tarafından saklı kalmak zorunda. İddialara göre ise TFF görevlisi kimseye söylememesi gereken doping kontrolüne kimlerin gireceği bilgisini devre arasında kural dışı olarak Fenerbahçeli yetkililerle paylaştı. Kurada Emenike’nin de adı yer almadığı için Nijeryalı futbolcu apar topar Saracoğlu’na geri getirilmedi.Raporun son hali ise bugün TFF’ye teslim edilecek. Bu arada Eğer Emenike’nin adı çekilen kurada yer alsaydı ve stada dönmeseydi; “doping kontrolünden kaçtığı” iddiasıyla 2 yıl hak mahrumiyeti cezası ile karşı karşıya kalacaktı.
EMENIKE’Yİ OYUNDAN ALDIRAN YILDIRIM’IN TELEFONU OLDU
Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal, Beşiktaş derbisi sonrasında Emmanuel Emenike’nin oyundan alınması ile ilgili olarak; “Devre arasında kendisiyle konuştum ama mental olarak daha iyi olacağını düşündüğümüz için Emenike’yi kenera aldım” açıklamasını yaptı. Fakat Emenike’nin kenara alınmasının arkasında Başkan Aziz Yıldırım’ın olduğu ortaya çıktı. Başkanın devre arasında genel menajer Hasan Çetinkaya’yı arayarak, “Hocaya söyle Emenike’yi oyundan alsın. Seyirciyi karşısına almasın” dediği öğrenildi. İlk yarı devam ederken Emenike’yi oyunda tutmak için oyuncunun önüne adeta kendisini atan Kartal, Nijeryalı oyuncuya, “çıkıyorsun” dedi. Bunun üzerine siyahi oyuncu da hiç birşey söylemeden spor çantasını hazırladı ve evinin yolunu tuttu.