ÜYE OL

Lütfen kullanıcı adını ve şifreni gir!

Kullanıcı Adı / Şifremi Unuttum!

Detaylı Ara

T-ARA

  • Euadne
    Konu: 18 Yanıt: 18
    247 JFP
    Editör
    Offline
    Kazanılan Rozetler
    At Yokai



    Şirket : Core Contents Media
    Tür : K-Pop

    T-ARA 2009 yılında çıkış yapana Güney Koreli kız grubudur. Grup kurulduğunda Jiae, Jiwon, Eunjung,Hyomin ve Jiyeon olarak beş kişiden oluşur. Fakat ilk şarkıları olan ’Good Person’ nı yayınladıktan 2 ay sonra Jiae ve Jiwon gruptan ayrılır. Bunun üzerine Temmuz 2009’da gruba Boram, Soyeon ve Qri katılmıştır.

    Grubun ilk stüdyo albümü Absolute First olmuştur. Bu albümde yer alan TTL, Bo Peep Bo Peep  ve I Go Crazy Because of You şarkıları ile büyük bir başarıya imza attılar.  Sonrasında ilk albümleri olan Temptastic’ı 2010 yılında çıkardılar. Aradan 2 yıl geçtikten sonra John Travolta Wannabe albümünü de çıkaran grup ünlerine ün katmaya devam etmişlerdir. Özellikler son albümlerinde bulunan Roly-Poly adlı şarkı bir çok ödüle aday gösterilmiş ve yılın bir numaralı single olarak link sıraya yerleşmeyi başarmıştı. 6 ay geçmeden 3. Albümünü çıkaran grubun bu albümünde 3 şarkı bulunmaktaydı.

    Grup 2011 yılında Japonya’daki bir müzik şirketi ile büyük bütçeli bir kontrat imzaladıktan sonra Japonya’dan çıkış yapmışlardır. Japonya’da yayınladıkları Bo Peep Bo Peep şarkısının farklı bir versiyonunu single olarak çıkaran grup 2009 yılında bu single in tam 49.712 kopyasını satarak Japonya’dan çıkarak haftalık sıralamada birinci sıraya yerleşen ilk grup oldu. Jewelry Box adlı albümlerini 2012 yılında çıkaran grup bu albümle de 2. Sıraya kadar yükselmeyi başardı.

    Son olarak hala gruba aktif olarak katılmayan Dani eğitimi bittiğinde gruba dahil olacağını açıkladı.

    Grup Üyeleri



    Eunjung 

    Ham Eun-jung 1988 yılında Seul’de doğru. Eğitimini tamamladıktan sonra piyona öğretmeni olarak hayatına devam ederken T-ara grubuna katıldı.



    Jiyeon

    Park Ji-yion 7 Haziran 1993’de Seul’de doğru eğitimine liseyi bitirdikten sonra oyunculuk programı ve kariyer çalışmalarından dolayı ara verdi.



    Qri

    Lee Ji-hyun 12 Aralık 1986’da doğmuştur. T-ARA grubuna katılmadan önce Myungji Üniversitesi’nden mezun oldu.



    Soyeon

    Park So Yeon 5 ekim 1987’de Güney Kore’de doğdu. 2005 yılında CMB Chin Chin Şarkı Yarışmasına katıldı ve birinci oldu. Bu Soyeon’nun karakterinin başlaması için en büyük etken olmuştu. T-ara grubunun ana vokalisti ve sözcüsüdür.



    Boram

    Jeon Boram 22 Mart 1986’da doğdu. Diğer T-ara üyesi olan Qri ile Myugji Üniversitesi’nden mezun oldu.



    Hyomin

    Park Sun-Young 30 Mayıs 1989 ‘da doğmuştur. Şarkıcılık kariyerinin yanı sıra modellikte yapmaktadır.

    0

    16.11.2014

    Link kopyalandı.