ÜYE OL

Lütfen kullanıcı adını ve şifreni gir!

Kullanıcı Adı / Şifremi Unuttum!

Detaylı Ara

tanıtım filmi fiyatları

• pisimis
    Konu: 2 Yanıt: 2
    26 JFP
    Kazanılan Rozetler
    Halk

Tanıtım Filmi Fiyatlarını Ne Belirler ?

Tanıtım Filmi, firma ve kuruluşların kendi kurumsal kimliklerini, üretim ve hizmet süreçlerini anlatan, potansiyel müşterilerini arttırmayı ve marka bilinirliğini arttırmayı amaçlayan prodüksiyonlardır. Firma ya da kuruluşun büyüklüğü ve hedefleri ile bağlantılı olarak filmlerin süresi 1 dakika ile 10 dakika arasında değişebilir. Süre tanıtım filminin fiyatlandırmasında ölçütlerden biri olsa da çok daha etkili nokta mevcuttur.

Çekim Süresi

Tanıtım Filmi çekilecek alanın büyüklüğü, çekim yapılacak alanın çokluğu, Tanıtım Filmi Fiyatını etkileyen unsurların başında gelir. 30bin metrekarelik bir Fabrika ile 500 metre karelik bir kliniğin çekim süresi aynı olamaz. Ancak tanıtım filmi çekimi sırasında süreyi belirleyen bir başka etken de çekim alanının fazlalığıdır. Örneğin ortalama büyüklükte bir işletme bile olsa, vurgulanması istenilen mekanların sayısı, birbirine uzaklığı ve kullanılacak ekipman farklılıkları süreyi arttırabilir.

Süreyi belirleyen bir başka etken ise çekim alanının ışık durumudur. Örneğin, çok ışıklı bir yer ile daha çok ışık ihtiyacı olan bir yer arasındaki çekim süresi farklı olabilmektedir. Bazen ise aydınlık olmasına rağmen ters ışık durumu nedeniyle dengeleme için büyük ışıklar kullanılması gerekebilir.

Sesli Çekim, Seslendirme ve Kast Kullanımı

Çekimlerin sesli mi yapılacağı ,röportajın olup olmadığı, kast kullanılıp kullanılmayacağı gibi etkenler de tanıtım ve reklam filmi çekimi süresi ve dolayısıyla fiyatları konusunda önemli etkenlerden biridir. Sesli çekimlerimizi gerek telsiz yaka mikrofonları, gerekse boom mikrofonlar ile yapmaktayız. Ancak kast kullanımı dışında müşterinin ve ekibinin röportaja ve çekime hazır olup olmaması da süreyi etkilemektedir. Seslendirme fiyatları da farklı seslere göre değişmektedir. Örneğin, ünlü bir kişinin seslendirmesi maliyet kalemini önemli ölçüde arttırabilmektedir.

Çekim Mekanının Düzeni

Çekim süreci öncesi sanat yönetmenliği ekibimiz gerekli düzenlemelerin yapılması için müşterilerimiz ile toplantı yaparlar. Firmanın bu doğrultuda düzenleyeceği mekanın son dokunuşları ekibimiz tarafından yapılmaktadır. Bu süreçlerin ne kadar ivedilikle ve hazırlıklı şekilde yapılması film çekim sürecini efektif olarak kullanmamızı sağlamaktadır.

Drone Çekimi

Çağımızda artık drone çekimleri bir gereklilik haline gelmiştir. Firmaların büyüklüğünü ve lokasyonunu görsel olarak göstermenin en güçlü yöntemlerinden biri havadan yapılan Drone çekimi olmaktadır. Drone çekimlerimiz standart olarak paketlerimizin içindedir. Ancak ekstra çekim taleplerini de planlayabilmekteyiz.

Kullanılacak Ekipman

Çekimlerin en büyük kalemi ekipmanladır. Pisi Film Prodüksiyon olarak son teknoloji 4K profesyonel kameralar, objektif setleri, profesyonel ışık sistemleri, Ses kayıt ve mikrofon sistemleri, Çeşitli boyutlarda Dronelar, Slider, Gimblelar, jimmy jib ve Crane kullanmaktayız. Ancak her çekimin ihtiyacı olan farklı çekim ekipmanlarıdır. Bu nedenle firmaların istekleri ve bütçeleri doğrultusunda farklı seçenekler sunarak en uygun teklifleri vermekteyiz. Kaliteden ödün vermeden tanıtım filmi çekimlerimizin fiyatlarını ayarlayabilmekteyiz.

Teknik Ekip

Bir iyi bir filmin olmazsa olmazı onu çekecek ekibin niteliğidir. Bir prodüksiyon ajansı çeşitli teknik ekip kadroları barındırır. Bu Kadrolar, Yapımcı, yönetmen, Görüntü yönetmeni, kameraman,ışık şefi, asistanlardan makyöz ve ulaşım sorumlusuna kadar gider. Her film çalışmasında bu ekiplerin hepsi kullanılmaz. Ancak Tanıtım ya da reklam filminin amacı ile bağlantılı olarak bu kadronun sayısı artar ya da azalır. Fiyatın belirlenmesindeki önemli etkenlerden biri bu kadrodur. Pisi Film Prodüksiyon Ajansı olarak kadromuzu en efektif şekilde, müşterilerimizin isteklerine göre şekillendirmekteyiz.

0

30.5.2021

Link kopyalandı.